top of page

Compass Group - Amsterdam

Inspiratie Magazine - Voorjaar

2022

Eurest, onderdeel van Compass Group, excelleert in het bieden van op maat gemaakte voedseloplossingen voor bedrijven, met een sterke focus op voedingswaarde, duurzaamheid en innovatieve eetervaringen die speciaal zijn aangepast aan verschillende werkomgevingen. Toen Compass Group door personeelstekort behoefte had aan tijdelijke ondersteuning, werd ik door Interim Food Professionals voorgesteld als de ideale kandidaat voor de rol van designer en fotograaf met affiniteit voor de foodsector.

Na een succesvolle kennismaking ben ik een jaar lang met veel plezier betrokken geweest bij Compass Group. Een van de hoogtepunten was het ontwikkelen van een inspiratiemagazine, een project dat door personeelstekort al enkele jaren niet was opgepakt. Oorspronkelijk kwam deze aanvraag van de inkoopafdeling, een afwijking van de normale procedure waarbij dergelijke projecten naar de marketingafdeling zouden gaan. Deze afdeling kampte echter met plotselinge langdurige onderbezetting, waardoor de taak bij mij terechtkwam, inclusief de uitdaging om het design te vernieuwen.

Aan de hand van hun uitgebreide huisstijlhandboek ontwikkelde ik een concept voor meerdere edities van het magazine. Na goedkeuring begonnen we met de voorjaarseditie, waarvoor ik eerst een moodboard creëerde en vervolgens een draaiboek voor de fotoshoots van alle recepten, met aandacht voor styling en andere belangrijke details. We hebben twee dagen lang gerechten gefotografeerd, waarbij ik ook verantwoordelijk was voor de opmaak van veel gerechten. Vanwege de locatie in Amsterdam verbleef ik daar ook met overnachting, wat logistiek praktisch was.

Terug thuis werkte ik de foto’s af en begon aan het vormgeven van het magazine. Het resultaat was een prachtig inspiratiemagazine dat zowel online als offline werd verspreid over alle locaties van Compass Group. De reacties waren heel positief. In het najaar produceerden we een tweede editie, die eveneens zeer goed ontvangen werd. Hoewel de daaropvolgende edities intern door de marketingafdeling werden overgenomen, kijk ik terug op een buitengewoon plezierige en vruchtbare samenwerking met diverse productmanagers en chefs. Compass Group is een inspirerende organisatie, en ik ben erg dankbaar voor het leren kennen van veel van hun innovatieve producten.

bottom of page