top of page

Asian Home Gourmet

Receptenboekje

2021

Asian Home Gourmet staat bekend om zijn uitgebreide assortiment kruidenpasta's en sauzen, die de authentieke smaken van Azië naar Europese keukens brengen. Deze producten, die de bereiding van traditionele Aziatische gerechten zoals curry’s, soepen en marinades vereenvoudigen, bevatten geen kunstmatige toevoegingen en worden exclusief geïmporteerd en gedistribueerd door Heuschen & Schrouff in heel Europa.

Als tussenpersoon zette Heuschen & Schrouff de vraag uit voor het creëren van een receptenboekje voor een marketingcampagne van Asian Home Gourmet, waarbij de recepten door een externe chef werden samengesteld. Terwijl ik nog de beschikking had over een ruime studio met keuken (die later helaas vanwege de coronacrisis gesloten moest worden), hebben we een uitgebreide voorbereiding getroffen. Na een analyse van de stijl van AHG en de specifieke wensen voor het receptenboekje, stelde ik een moodboard samen en bepaalde ik de styling voor de gerechten.

We organiseerden een productieve dag waarop we tien recepten hebben gekookt en gefotografeerd. Aansluitend kreeg ik de kans om het receptenboekje vorm te geven in de stijl van Asian Home Gourmet, met een modern touch. Het eindresultaat was een set receptenboekjes in twee formaten, A6 en A5, die zowel digitaal als in print zijn verspreid. De gedrukte exemplaren werden gepresenteerd in staande displays, samen met de producten van Asian Home Gourmet, zodat klanten direct een boekje konden meenemen voor gerecht inspiratie.

Dit project was een mooi voorbeeld van een creatieve en culinaire samenwerkingcreativiteit en culinaire, waarbij we met echt teamwork een stijlvol en praktisch receptenboekje hebben neergezet dat perfect aansluit bij het merk Asian Home Gourmet.

bottom of page